Tečaji 3D CAD modeliranja

Odkrijte osupljive možnosti najbolj uporabljenega 3D modelirnega programa v slovenski industriji, ter osvojite vsa ključna znanja in spremenite svojo kreativnost v resničnost!

Po koncu opravljenega tečaja udeleženci prejmete še potrdilo o znanju programske opreme Creo Parametric…

Saj se boste skozi tečaj naučili uporabljati vsa osnovna orodja, izdelavo 3D modelov, skiciranje, modeliranje posameznih komponent, sestavljanje in upravljanje sestavov, ter izdelavo tehnične dokumentacije na podlagi narisanega 3D modela.

Preverite razpisane termine navtičnih tečajev

Najpogosteje uporabljen program v industriji

Creo Parametric je najbolj uporabljen 3D modelirnik v slovenski industriji!

Najpogosteje uporabljen program v industriji

Creo Parametric je najbolj uporabljen 3D modelirnik v slovenski industriji!

Intenzivni 12-urni izobraževalni program

Tečaj v 12 urah obravnava vse ključne funkcije za samostojno delo v prihodnosti.

Intenzivni 12-urni izobraževalni program

Tečaj v 12 urah obravnava vse ključne funkcije za samostojno delo v prihodnosti.

Lastno učno gradivo

Tečaj poteka z lastnim učnim gradivom in podrobno prikazanimi postopki dela.

Lastno učno gradivo

Tečaj poteka z lastnim učnim gradivom in podrobno prikazanimi postopki dela.

Potrdilo o opravljenem tečaju

Vsi udeleženci prejmejo uradno potrdilo o pridobljenem znanju.

Potrdilo o opravljenem tečaju

Vsi udeleženci prejmejo uradno potrdilo o pridobljenem znanju.

Tečaj 3D CAD modeliranja v Creo Parametric

Predstavitev tečaja Creo Parametric

Osnovni CAD tečaj v programskem okolju Creo Parametric 10.0 je namenjen vsem, ki se s področjem 3D modeliranja srečujejo prvič.

Vsebina tečaja zajema izdelavo in urejanje enostavnih modelov, sestavov in risb tehnične dokumentacije. V kolikor pa že imate osnovne izkušnje s 3D modeliranjem s katerokoli drugo CAD programsko opremo, je Osnovni CAD tečaj odlična priložnost, da razširite svoje znanje in osvojite tudi Creo Parametric 10.0.

Program tečaja

Tečaj 3D modeliranja v Creo Parametric je razdeljen na štiri dni predavanj kjer se obravnavajo osnove programske opreme Creo, osnovne funkcije 3D modeliranja, sestavi ter modeliranje 3D sestavov in risanje tehnične dokumentacije izdelka.

1. DAN - Uvod v Creo Parametric

Prvi dan tečaja se obravnava temeljne koncepte 3D modeliranja ter Creo Parametric kot programsko okolje. Naprej se predstavi funkcionalnosti skicirke, njenih značilk ter funkciji Extrude in Revolve s katerima so prikazani načini uporabe na enostavnih prizmatičnih modelih.

2. DAN - Značilke za dopolnjene oblike

Drugi dan tečaja se nadaljuje z uporabo značilk za dopolnjene oblike Chamfer, Round, Shell, Profile Rib, Draft, Hole, Mirror, Pattern Dimension. Dodatno se obravnava tudi krivuljni izvlek z uporabo značilke Swept Blend.

3. DAN - Uvod v sestave

Tretji dan tečaja se obravnava sestave večjih 3D kosov. Predstavi se razliko med kosom in sestavom, razloži tehnike sestavljanja od spodaj navzgor in obratno, uvoz modelov v sestav ter uporabo relacij. Prikaže se urejanje pogledov sestava (eksplozijsko stanje, izdelava novega pogleda). Dan se zaključi s samostojnim delom izdelave modela sestava na podlagi delavniške in sestavne risbe izdelka.

4. DAN - Tehnična dokumentacija

Zadnji, četrti dan tečaja se obravnava splošna pravila in teorijo pri izdelavi tehnične dokumentacije ter predstavi postopek izdelave dokumentacije v Creo Parametric. Prikaže se funkcije pretvorbe 3D modela v 2D risbo, kako pravilno izbrati velikost risbe, merila in pogledov na risbi.

Vsak udeleženec je ob koncu tečaja tudi sposoben v celoti izdelati sestavno in delavniško risbo za preproste modele.

Pogosta vprašanja

Pripravili smo odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki se pojavijo v našem nabiralniku. V kolikor odgovora ne najdete vas vljudno vabimo, da nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca.

Tečaj obravnava čiste osnove začetka dela s programom, zato ni potrebno nobeno predhodno znanje 3D modeliranja.

Seveda! Kot gotovo že veš je vsak 3D modelirnik malo drugačen zato vsakemu prav pridejo osnove kje se nahajajo funkcije, kako začeti z delom itd. Poleg tega obnovitev znanja nikoli ne škodi, prejmeš pa tudi potrdilo, da sedaj obvladaš Creo Parametric!

Programsko opremo Creo Parametric za namene tečaja zagotavlja uradni zastopnik programa, Audax d.o.o. To pomeni, da se na tečaju dela z najnovejšo uradno verzijo Creo Parametric ter Audaxovo knjižnico orodij, ki ima že pripravljene razne funkcije in bližnjice.

Za udeležbo na osnovnem tečaju 3D modeliranja Creo Parametric ni zahtevana posebno zmogljiva strojna oprema. Večina računalnikov, ki so v uporabi je povsem zadostnih za nemoteno delovanje programa in delo na tečaju.

Opravljen tečaj in znanje iz Creo Parametric ti lahko pomagajo za celo vrsto stvari! Če si inženir po izobrazbi, si pridobil znanje iz najbolj uporabljenega modelirnika v industriji kar pomeni bistveno boljše možnosti za zaposlitev! Kot navdušenec nad 3D modeliranjem pa boš sposoben izdelati 3D model praktično česarkoli si zamisliš in z nekaj dodatnega znanja svojo idejo tudi ustvariti v realnosti.

Inštruktor

mag. Inž. str. Matevž Okršlar

Razpisani termini

22. do 25. julij
Od ponedeljeka do četrtka
17.00 do 18.30 ure
Online
17. do 26. september
Torki in četrtki
17.00 do 18.30 ure
Online
26. november do 5. december
Torki in četrtki
17.00 do 18.30 ure
Online

Cena

Redna

€120

Študent

€80

Člani skupnosti imajo 10% fiksni popust ob prijavi.

“Zahtevnost je primerna za začetnike in verjetno enostavno za nekoga, ki že modelira drugje.”

Urban

“Tečaj je bil izpeljan izjemno profesionalno in užival sem do zadnje minute. Kljub temu, da nisem občutil težavnosti zaradi predznanja uporabe SolidWorks in NX, si je predavatelj vsakič, ko sem naletel na izziv, brez težav vzel čas, da me ponovno popelje skozi postopek.”

Matej

“Program mi je bil zelo všeč, saj je nadgradil moje znanje in razširil moj pogled na panogo CNC obdelovanja materialov, za katerega sem prepričan, da mi bo prišel prav v prihodnosti.”

Marko

“Imela sem že kar nekaj predznanja Creo-ta, zato sem lahko hitro sledila in odnesla še tiste finese, ki jih sama ne bi odkrila.”

Tjaša

Prijava

Na spodnji povezavi izpolnite svoje podatke in zagotovite svoje mesto.

Prihajajoči tečaji

Najnovejši projekti za zagotavljanje znanja in doživetij

Tečaj 3D modeliranja v Creo Parametric

Online
120€ - redna cena
80 € - cena za študente

Tečaj začetnega programiranja v C++

Online
80€ - redna cena
60 € - cena za študente

Tečaj začetne nemščine

Online
150€ - redna cena
70 € - cena za študente
S prijavo na naše novice poskrbiš, da boš na tekočem z našimi dogodki in tečaji. Ne skrbi, maili prihajajo enkrat mesečno in so polni zanimivosti iz inženirskega sveta.
© 2023 Inženir.si. All right reserved.
Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.