Osnovno programiranje v C++: od začetnika do sprogramirane osnovne igre

Tečajniki ne potrebujejo nobenega predznanja, ker se bo začelo z osnovami ter nato znanje nadgrajevalo. Pod vodstvom izkušenega predavatelja boste pridobili vsa osnovna znanja in na koncu tečaja še izdelali enostavno računalniško igro.

Programerski jezik C++ se zaradi svoje zmogljivosti in učinkovitosti najpogosteje uporablja za:

  • Razvoj operacijskih sistemov in sistemskih aplikacij,
  • ustvarjanje grafično intenzivnih aplikacij, 3D igric in animacij,
  • razvoj visoko zmogljivih aplikacij za analizo podatkov in upravljanje tveganj,
  • nadzor strojev in robotike …

 

Preverite razpisane termine navtičnih tečajev

Primerno za čiste začetnike

Se še nikoli nisi srečal s programiranjem? Ni panike, tečaj je idealen tudi za čiste začetnike.

Hibridna izvedba

Tečaj se izvaja v živo ali preko spleta - izbira pa je tvoja!

Praktični primeri uporabe

Olajšaj si delo s kodiranjem, saj se vse omenjene funkcije se uporabi na praktičnih primerih.

Potrdilo o opravljenem tečaju

Vsi udeleženci prejmejo uradno potrdilo o pridobljenem znanju.

Tečaj osnovnega programiranja v C++

Programski jezik C++

Zagotovo ste slišali, da so s pomočjo programiranja dešifrirali Enigmo in s tem predčasno končali vojno. Slišali ste tudi za pametne hiše, ki omogočajo, da se nam stvari dogajajo avtomatsko. Da, vse to in še več se šteje kot programiranje.

Eden izmed prvih programskih jezikov je bil C, ki je v uporabi že od leta 1972 pa vse do danes. Ker se je takrat tehnika eksponentno hitro razvijala, se je moral tudi programski jezik prilagajati takratnim okoliščinam in zato se je pojavil C++, ki je bil nadgradnja C-ja. 

C++ (/siːˌplʌsˈplʌs/) je programski jezik, ki se uporablja še danes kljub temu, da je prišel na trg leta 1985. C++ podpira vse funkcionalnosti, ki jih je podpiral C in poleg tega podpira razrede (class) in nize (string).

Kaj vas bo naučil tečaj osnovnega programiranja v C++

Začetni tečaj C++ je namenjen vsem, ki se srečujejo z pisanjem C++ programov prvič. Tečajniki ne potrebujejo nobenega predznanja, ker se bo začelo z osnovami ter nato znanje nadgrajevalo. Vsebina tečaja zajema: osnove programiranja v C++, osnovne operacije programiranja kot je IF stavek ter z zaključkom kjer vsak sodelujoči sprogramira eno enostavno igro.

Pred začetkom predavanj boste morali naložiti  CodeBlocks  (link_do_navodil), ker je to najboljši ter najenostavnejši program za pisanje C++ programov. Vse ostalo boste izvedeli sproti na predavanjih.

Na tečaju se boste naučili osnov programiranja v C++, torej izpisovanje v konzolo, shranjevanje vrednosti v spremenljivke, uporaba matematičnih operacij, različni tipi spremenljivk, pogojni stavek, zanke, tabele in na koncu bomo obravnavali tudi nize (stringe).

Program tečaja

Tečaj programiranja v okolju C++ je razdeljen na štiri dni predavanj na katerih se prikaže vse osnovne funkcije in načine pisanja kode v jeziku C++. Zadnji dan tečaja je večinoma namenjen izdelavi prve računalniške igre “vislice”, ki že velja za malo bolj kompleksen projekt. Po tečaju vsi udeleženci prejmejo potrdilo o opravljenem tečaju.

1. DAN - DAN - Uvod v programiranje C++

Na prvem predavanju se bomo spoznali s spremenljivkami, tipom spremenljivk, kako se uporablja konzola za vpisovanje in izpisovanje ter nekaj osnovnimi matematičnimi operacijami.

DAN - Pogojni stavki v C++

Drugi dan tečaja se nadaljuje s spoznavanjem pogojnih stavkov, kako, kje in kdaj jih uporabljamo. Največji poudarek drugega dne bo na utrjevanju do sedaj osvojenega znanja.

3. DAN - Zanke v C++

Na tretjem predavanju bodo tečajniki slišali razlago o tem kaj so zanke pri programiranju ter kako le te uporabiti. To znanje se bo nato prav tako utrdilo z nekaj vajami. Vaje pa se bodo tudi prekrivale z pogojnim stavkom iz 2 predavanja.

4. DAN - Nizi v C++ ter izdelava računalniške igre

Zadnji, četrti dan tečaja se obravnava še nize ter njihov pomen in uporabo. Nato pa se celoteni tečaj zaključi s programiranjem nekoliko bolj kompleksne računalniške igre, ki smo jo vedno igrali na papir - vislice z ugibanjem črk. Naslednja igra pa bo povsem tvoja mojstrovina!

Pogosta vprašanja

Pripravili smo odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki se pojavijo v našem nabiralniku. V kolikor odgovora ne najdete vas vljudno vabimo, da nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca.

Inštruktor

dip. Inž. rač. Kristijan Bleiweis

Razpisani termini

27. februar do 7. marec
16. april do 25. april
8. oktober do 17. oktober
19. november do 28. november
Srečanje poteka štirikrat, in sicer ob torkih in četrtkih, med 17.00 in 18.30. Lokacija: Študentski Kampus, Pivovarniška ulica 6.

Cena

Odrasli

€80

Študenti

€60

Člani skupnosti imajo 10% fiksni popust ob prijavi.

Izjemno zadovoljen z izbiro tega tečaja! Razloženi so bili vsi osnovni koncepti C++, nato pa smo jih uporabili pri ustvarjanju lastne igre.

Jure

"Predavatelj je bil super. Ves čas je bil na voljo za vprašanja in dodatna pojasnila. Izdelava igre je bila zanimiva izkušnja saj sem videl kako se naučeno znanje prenese v praktičen projekt."

Mihael

Tečaj je bil korektno izveden, mislim, da smo vsi vedno dobili odgovore na vprašanja, debata je bila odprta.

Branko

Predavatelj je znal zapletene koncepte predstaviti na preprost način. Kljub začetni negotovosti sem vesela, da sem se tečaja udeležila.

Julija

Prijava

Na spodnji povezavi izpolnite svoje podatke in zagotovite svoje mesto.

Prihajajoči dogodki

Najnovejši projekti za zagotavljanje znanja in doživetij

Tečaj navtike

Študentski kampus
- 16/07/2023
70
65

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam vel dictum velit. Sed finibus sed arcu fringilla accumsan. Aenean quis lorem pharetra,...

Tečaj Photoshop

Študentski kampus
- 21/07/2023
35
25

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam vel dictum velit. Sed finibus sed arcu fringilla accumsan. Aenean quis lorem pharetra,...

Cam osnovni tečaj

Online
- 23/07/2023
290
150

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam vel dictum velit. Sed finibus sed arcu fringilla accumsan. Aenean quis lorem pharetra,...

S prijavo na naše novice poskrbiš, da boš na tekočem z našimi dogodki in tečaji. Ne skrbi, maili prihajajo enkrat mesečno in so polni zanimivosti iz inženirskega sveta.
© 2023 Inženir.si. All right reserved.
Privacy policy | Terms of service
Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.

Prijava na tečaj

Prijava - Tečaj C++

Za zagotovitev, da boste prejeli potrdilo o uspešno opravljenem tečaju, je pomembno, da nam posredujete točne in popolne podatke.

Status
Rezervirajte svoj termin za udeležbo
Srečanje poteka štirikrat, in sicer ob torkih in četrtkih, med 17.00 in 18.30. Lokacija: Študentski Kampus, Pivovarniška ulica 6.
Načina plačila

Plačilo s kartico

Prijava na tečaj

Prijava na delovno mesto

Maximum file size: 134.22MB