Politika varstva zasebnosti in piškotkov

Splošno

Podjetje Organizacija Strojnik.si (v nadaljevanju upravljavec), ki upravlja s portalom www.inzenir.si (v nadaljevanju portalom), se zaveda pomembnosti varovanja vaših osebnih podatkov in zasebnosti, zato z vsako posredovano informacijo ravna skrbno. Področje varstva osebnih podatkov v Sloveniji sistemsko ureja Zakon o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) ter Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27.04.2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov), ki določata pravice, obveznosti, načela in ukrepe, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika pri obdelavi osebnih podatkov.
Upravljalec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s temi pravili je Organizacija Strojnik.si z.b.o. Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno za spodaj navedene namene.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je Matej MATOS, dosegljiva na e-naslovu matej.matos@inzenir.si.

Obdelovalec osebnih podatkov

Pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov podjetja Organizacija Strojnik.si je Starfiniti d.o.o., Pod gabri 33, 3000 Celje. Upravljalec in obdelovalec osebnih podatkov sta medsebojna razmerja in obveznosti opredelila in uredila s pisno pogodbo.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Organizacija Strojnik.si z.b.o. zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države.

Vrste osebnih podatkov in namen njihove obdelave

Organizacija Strojnik.si z.b.o. zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve posameznikov in zakonitega interesa.

Obdelava na podlagi privolitve

Organizacija Strojnik.si z.b.o. zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi privolitve posameznika za naslednje primere:

 • Prijava na elektronske novice (elektronski naslov – podatki se uporabljajo izključno za namen pošiljanja obvestila o tečajih, dogodkih, novostih na portalu, novih delovnih mestih ter novic iz inženirskega sveta. Elektronske novice se pošilja enkrat do dvakrat mesečno. Podatki se shranijo na strežnik podjetja Starfiniti d.o.o., ki je shranjen v posebni varni sobi, do strežnika ima dostop samo omejeno število uporabnikov.)
 • Prijava na e-novičke - iskalci (ime, priimek, elektronski naslov – podatki se uporabljajo izključno za namen pošiljanja novic s koristnimi nasveti in zanimivostmi s področja dela ter občasnim oglaševanjem s področja zaposlovanja. Newsletter se pošilja največ enkrat mesečno. Podatki se shranijo na strežnik podjetja Moja zaposlitev d.o.o., ki je shranjen v posebni varni sobi, do strežnika ima dostop samo omejeno število uporabnikov.)
 • Prijava na e-novičke - delodajalci (ime, priimek, elektronski naslov – podatki se uporabljajo izključno za namen pošiljanja novic s koristnimi nasveti, zanimivostmi s področja dela in kadrovanja, ter obveščanju o dogodkih za delodajalce s področja kadrovanja. Newsletter se pošilja enkrat mesečno, obvestila o dogodkih pa tudi do večkrat mesečno. Podatki se shranijo na strežnik podjetja Moja zaposlitev d.o.o., ki je shranjen v posebni varni sobi, do strežnika ima dostop samo omejeno število uporabnikov.)
 • Prijava preko lead gen obrazcev na Facebook zbiramo podatke (Ime in priimek, email, telefonska številka, naziv podjetja). Te podatke bomo uporabljali izključno za namene obveščanja in trženja v zvezi z našimi storitvami ter vam pošiljali relevantne informacije, ponudbe in promocije. Vaši podatki bodo varovani in obravnavani v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Z njimi bomo ravnali skrbno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam brez vašega izrecnega dovoljenja. Podatki se shranijo na strežnik podjetja Moja zaposlitev d.o.o., ki je shranjen v posebni varni sobi, do strežnika ima dostop samo omejeno število uporabnikov.

Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Organizacija Strojnik.si z.b.o. zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi zakonitega interesa v naslednjih primerih:

 • registracija uporabnika v portal – iskalec zaposlitve (ime, priimek, uporabniško ime, elektronski naslov – podatki se uporabljajo izključno za namen boljše uporabniške izkušnje iskalca zaposlitve. Z opravljeno registracijo se lahko enostavno prijavlja na zaposlitvene oglase, tečaje ter dogodek in dostopa do baze znanja. Podatki se shranijo na strežnik podjetja Starfiniti d.o.o., ki je shranjen v posebni varni sobi, do strežnika ima dostop samo omejeno število uporabnikov.)
 • registracija uporabnika v portal – podjetje (podjetje, davčna številka, naslov, poštna številka, mesto, ime in priimek kontaktne osebe, elektronski naslov, telefonska številka – podatki se uporabljajo izključno za namen uporabe portala. Z registracijo in plačilom članarine je podjetju omogočena objava zaposlitvenega oglasa, pregledovanje prijave kandidatov, objava članka, izdelava predstavitvene strani podjetja in objavljanje drugih vsebin. Podatki se shranijo na strežnik podjetja Starfiniti d.o.o., ki je shranjen v posebni varni sobi, do strežnika ima dostop samo omejeno število uporabnikov.)

Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec v skladu z določbami veljavnih predpisov spoštuje vašo pravico do zasebnosti, in sicer na način:

 • osebni podatki so informacije, ki ste jih upravljavcu posredovali za potrebe izvajanja pogodbe z upravljavcem, sklenjene z registracijo na portalu in vezane na izvajanje vaših aktivnosti v okviru portala;
 • osebnih podatkov, ki  jih boste posredovali upravljavcu preko portala, bo upravljavec obdeloval le za potrebe izvajanja aktivnosti, ki izhajajo iz vaše registracije na portalu, ter podatkov izven tega ne bo obdeloval v druge namene ali jih kakor koli posredoval ali dal v uporabo tretjim osebam ter jih kakor koli drugače uporabil v nasprotju z zakonom;
 • od vas ne zahteva in tako ne upravlja z občutljivimi osebnimi podatki,
 • posredovane podatke bo upravljavec uporabljal zakonito in samo za namene povezane z njegovim poslovanjem, to je za potrebe izvedbe storitev portala, o čemer vas tudi obvešča na straneh portala;
 • po izpolnitvi namena uporabe osebnih podatkov se ti arhivirajo za toliko let, kolikor določajo zakoni, ki urejajo delovanje naših storitev;
 • osebni podatki, uporabljeni za namene storitev portala, so ustrezni in po obsegu primerni glede na namen zbiranja;
 • na portal svoje osebne podatke vnašate prostovoljno in imate pravico do vpogleda, dopolnitve, popravka, blokiranja in njihovega izbrisa na način, ki ga omogočajo te spletne strani.

Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo dokler obstaja namen oziroma do preklica dane privolitve posameznika. Posameznik lahko privolitev kadarkoli spremeni ali prekliče.
Osebni podatki, ki se zbirajo na podlagi zakonitega interesa se hranijo do preklica uporabnika.

Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Organizacija Strojnik.si z.b.o., Vojkova cesta 58, 1000 Ljubljana ali preko elektronske pošte podpora@inzenir.si. Na navedeni  naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo Organizacija Strojnik.si z.b.o. nemudoma izvedla vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestil, prav tako bo s tem seznanila pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

Varnostne značilnosti  portala

Upravljavec se zaveda pomena varnosti, zato si prizadeva varovati vaše osebne podatke. Nepooblaščen dostop do njih, njihovo uporabo in razkritje preprečuje s številnimi varnostnimi tehnologijami in postopki. Osebni podatki, ki jih vnašate na portal, so shranjeni v računalniških sistemih z omejenim dostopom na nadzorovanih mestih.

Povezovanje z drugimi spletnimi mesti

Druga spletna mesta, s katerimi se povežete preko portala, lahko vsebujejo določila o zasebnosti podatkov, ki se razlikujejo od določb te Izjave o zasebnosti. Zaradi zaščite vaše zasebnosti vam svetujemo, da si ogledate izjave o zasebnosti tudi na ostalih spletnih mestih, do katerih dostopate preko portala.

Spremembe izjave o zasebnosti in stik z uporabniki

Glede na dopolnitve predpisov s področja varstva osebnih podatkov lahko upravljavec Izjavo o zasebnosti posodobi. Spremenjena Izjava o zasebnosti velja od objave na spletni strani.
Glede uporabe portala ter za vsa druga vprašanja in pripombe, smo vam na voljo na podpora@inzenir.si. Potrudili se bomo, da boste dobili odgovor v najkrajšem možnem času.

Politika piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

 • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
 • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
 • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka

Servis

Veljavnost

Opis

PHPSESSID

www.inzenir.si

seja

Uporablja se za pravilno delovanje strani.

_iCD2

www.inzenir.si

leto

Uporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih. Veljavnost piškotka je določena s strani uporabnika.

card-shop

www.inzenir.si

10 dni

Omogoči nakupovanje in delovanje “košarice”.

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka

Servis

Veljavnost

Opis

_ga

Google Analytics

2 leti

Uporablja se za razločevanje uporabnikov.

_ga_(container id)

Google Analytics

2 leti

Uporablja se za ohranjanje stanja seje.

Piškotki za trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Ime piškotka

Servis

Veljavnost

Opis

_fbp

Facebook

1 leto

Omogoči delovanje vtičnika Facebook.

In_or

Linkedin

1 dan

Identificira uporabnika in mu pripiše edinstven ID.

 

Veljavnost

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov portala www.inzenir.si bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili.

Politika je objavljena na spletnem mestu www.inzenir.si in velja od 14. 5. 2024 dalje.

S prijavo na naše novice poskrbiš, da boš na tekočem z našimi dogodki in tečaji. Ne skrbi, maili prihajajo enkrat mesečno in so polni zanimivosti iz inženirskega sveta.
© 2023 Inženir.si. All right reserved.
Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.