Predstavitev podjetja

Podjetje TRECON d.o.o. že več kot 30 let deluje kot sistemski integrator na področju CNC tehnologij, pogonske tehnike in industrijske avtomatizacije. Dolgoletne izkušnje nam omogočajo, da strankam ponujamo strokovne in celovite rešitve. Na CNC področju zastopamo podjetje Heidenhain, na področju avtomatizacije podjetje Erowa, na področju pogonske tehnike pa smo partner za tehnološke rešitve podjetja Lenze.

Obsežne storitve v CNC tehnologiji in pogonskih sistemih
Na področju CNC tehnologij našim strankam zagotavljamo retrofitting CNC rezkarjev (obnova in zamenjava CNC krmilj s periferijo), servis CNC mašin in njihovih komponent, vzpostavitev sinhronega delovanja po večih oseh, izračun kinematike stroja, lasersko in ballbar umerjanje rezkarjev ter poglobljena izobraževanja.
Pri pogonski tehniki so naše specialnosti: vodenje servo motorjev, postavitev ustreznih regulacijskih zank, priprava PLC programov, napredne tehnike vodenja, kontrola pomikov na hidravlični pogon, leteče žage. Natančna kontrola pomika predstavlja temelj za ostala področja našega delovanja.

Pogosta vprašanja

Pripravili smo odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki se pojavijo v našem nabiralniku. V kolikor odgovora ne najdete vas vljudno vabimo, da nam pošljete sporočilo!
Kako uporabljate najnovejše CNC tehnologije pri vaših projektih
Pri napih rešitvah uporabljamo napredne rešitve, ki jih ponujajo podjetja, ki jih zastopamo. Te rešitve omogočajo orkestrirano delovanje celotne delavnice oz. tovarne, kar je tudi temelj Industrije 4.0. Med te rešitve spadajo Erowa JMS (intelligent machine job management system), Heidenhain StateMonitor (Natančen pregled stanj in OEE strojev celotnega strojnega parka s Heidenhain krmiljem), Heidenhain SDK Library (knjižnica uporabnih funkcij za napredno povezovanje mašin v omrežje...)
Kakšne priložnosti za učenje in razvoj ponujate mladim talentom
Zaposleni si širijo svoje znanje z delavnicami in izobraževanji, ki jih izvajajo naša partnerska podjetja: Heidenhain, Erowa, Lenze, AXA Machinenbau. Izobraževanja so za zaposlene brezplačna in potekajo pri nas ter v tujini. Gre za uradna izobraževanja, kjer tudi pridobite ustrezen certifikat o opravljenem šolanju. Poleg tega omogočamo našemu kolektivu ogled strokovnih sejmov, na nekateri pa smo tudi sami prisotni kot razstavljalci.
30+
let delovanja
tri desetletja uspešnega delovanja na slovenskem in balkanskem tržišču
1000+
zaključenih projektov
Več kot 1000 uspešno zaključenih projektov. Od servisov in retrofitting-ov do integracij in razvoja.
Strokovnost v avtomatizaciji za napredno industrijo 4.0

Dobro poznavanje predhodno omenjenih področij nam omogoča kompetentnost na področju avtomatizacije, kjer je brezhibno delovanje nižjenivojski sistemov nujno potrebno za uspešno delovanje celotnega avtomatiziranega procesa. Ukvarjamo se tako s serijsko avtomatizacijo linijskih procesov kot tudi z maloserijsko in neserijsko avtomatizacijo. Tovrstna ‘pametna’ avtomatizacija je še posebej primerna na področju robotske strege CNC mašin v orodjarstvu in strojegradnji. Mašine se nato povezujejo v višjenivojski MES sistem, kar omogoča orkestrirano delovanje celotnega strojnega parka obdelovalnih mašin glede na potrebe podjetja (Industrija 4.0).

 

 

* Podjetje trenutno še nima vpisanega mnenja *

Obvestila

Zaposlitve podjetja

Podjetje trenutno nima zaposlitvenih oglasov
S prijavo na naše novice poskrbiš, da boš na tekočem z našimi dogodki in tečaji. Ne skrbi, maili prihajajo enkrat mesečno in so polni zanimivosti iz inženirskega sveta.
© 2023 Inženir.si. All right reserved.
Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.